Vi gör skillnad

Februari månad är strax slut och så även min tid som generaldirektör på Boverket. Dags för både myndigheten och mig att gå vidare efter våra nio år tillsammans. Det har varit en spännande resa med både med- och motgång men mest en tid med mycket lärande och givande samtal. Det känns fint att lämna samtidigt som det byggs mer än på länge i Sverige och det är väldigt bra. Men vi behöver också arbeta med hållbara lösningar som inkluderar oss som ska bo. Därför är jag glad för de uppdrag Boverket fått för att stärka och utveckla arkitekturen. Dialogen måste fortsätta med alla som arbetar inom vårt ansvarsområde, den har bidragit till många bra saker.  Nu kommer också en översyn av byggregler som vi önskat länge. Arbetet med med Pbl går vidare, både med kompetenshöjande insatser och nya vägledningar. ESV har uppmärksammat vårt digitala verktyg för PBL -Kunskapsbanken – som ett gott exempel på innovation i offentlig förvaltning. Våra webbinarier är mycket uppskattade och kollegor på andra myndigheter vill gärna lära av oss. Härom dagen fick jag glädjen att vara med när Boverket tog emot certifiering inom 4 områden -kvalité, miljö, arbetsmiljö och IT-säkerhet. Boverket är den andra myndigheten i Sverige som godkänns inom 4 områden – stort! Boverket gör skillnad.  Men som sagt -det är dags att gå vidare. Denna blogg kommer nu vara lite vilande men vi hörs och syns så smått…

2 thoughts on “Vi gör skillnad”

  1. Stort lycka till med vad du tar dig an nu Janna!
    Vi hade bara ett semlnarium i Almedalen tillsammans. Det var intressanta samtal och öppen hjärtlig stämning – det sättet som jag tror att vi tar oss framåt – riktigt bra alltså! Jag hade gärna haft fler med dig!

Kommentarer inaktiverade.